top of page

Posicionament de SOM CANET davant la presumpta agressió sexual produïda el passat dissabte 28 de jun


Davant la presumpta agressió sexual soferta per una veïna de Canet el passat dissabte 28 de juny SOM CANET vol posar en consideració de la ciutadania el següent:

PRIMER.- Condemnem sense pal·liatius la presumpta agressió sexual soferta per la nostra veïna i instem tant als cossos policials com a l’estament judicial a actuar amb celeritat i contundència davant uns fets que mai haguessin hagut de produir-se.

SEGON.- Transmetre la nostra solidaritat, suport i escalf a la víctima i a la seva família, posant-nos a la seva disposició per tot allò que precisin i, en aquest sentit, instem a l’administració local i a la de la Generalitat de Catalunya a activar els protocols de suport a les dones que han sofert la violència masclista.

TERCER.- L’únic responsable d’una agressió sexual és l’agressor i és sobre ell que ha de recaure tot el pes de la llei. Estigmatitzar o condemnar un col·lectiu vulnerable pels fets presumptament produïts per un dels seus membres és profundament injust i fora de tota mida i, per aquest motiu, rebutgem sense fissures aquells posicionaments tendents a incentivar el racisme, la xenofòbia i/o l’oportunisme partidista.

QUART.- Canet, igual que aquest país, és per definició un poble d’acollida que històricament s’ha configurat a partir de múltiples aportacions de població provinent de diferents indrets. És precisament aquesta riquesa cultural la que ens singularitza com a col·lectiu i la que ens projecta cap al futur.

CINQUÈ.- Els menors no acompanyats que Canet ha acollit són un col·lectiu amb una trajectòria vital complexa que, per la seva integració en el territori i la societat d’acollida, requereixen de recursos que, hores d’ara, l’administració que els tutela, la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), no posa a la seva disposició. Aquest fet, reiteradament denunciat per les entitats i professionals del sector, fa que hagin de ser els municipis d’acollida qui destinin recursos propis no previstos a pal·liar, en la mesura del possible, aquestes situacions massa sovint sobrevingudes.

SISÈ.- Exigim a la Generalitat de Catalunya, en especial, a la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies i a la DGAIA, que destini suficients recursos, econòmics i humans, per atendre dignament aquest col·lectiu i, en aquest sentit, instem al Govern Municipal a negociar i tancar sense dilacions un increment substantiu dels recursos que hores d’ara es destinen a Canet.

SETÈ.- SOM CANET s’adhereix a la concentració de rebuig a les agressions masclistes que per avui a les 20.00h ha convocat el col·lectiu Canet Acull a la Riera Sant Domènec (davant la Biblioteca).


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page