top of page

VALORACIÓ DE LA NOSTRA CONTRIBUCIÓ AL GOVERN MUNICIPAL

En data 12 de juny de 2015 se signava el pacte entre ERC i CiU per constituir el nou Govern  Municipal d’acord amb els següents criteris literals: “En el context actual, hem prioritzat un pacte de poble on les bases de les nostres actuacions són Canet . Aquest pacte està però en consonància amb l’actual pacte de país, perquè l’Ajuntament de Canet sigui prou fort per donar recolzament el president de Catalunya en el camí cap a la independència del nostre país. Així mateix, les dues formacions estem d’acord en que els pilars del nou govern han de ser: les polítiques socials i de foment del treball, la recerca de noves oportunitats econòmiques per la població i la participació de la ciutadania en les decisions del municipi”.

Al novembre de 2016 l’Alcaldessa d'ERC va cessar als regidors de CiU justificant tal fet per “deslleialtat institucional”, de tal manera que es constitueix un nou govern format per ERC, Canetencs Independents, SOM CANET i el PSC.

SOM CANET va accedir al Govern Municipal assumint la Tercera Tinença d’Alcaldia i la regidoria de participació ciutadana, igualtat i noves tecnologies, amb plena consciència que, si bé l’aritmètica governamental no ens feia necessaris per formar-ne part, la nostra presència garantiria la priorització de les polítiques municipals de benestar social, feminització del municipi,  participació ciutadana, modernització de l’administració i increment de l’esforç inversor.

Amb lleialtat institucional vers la resta de forces polítiques que formen part del govern hem prioritzat la gestió econòmica basada en el rigor pressupostari i l’expansió controlada dels ingressos i despeses. Així, des de l’any 2017, primer pressupost en el que SOM CANET va participar formant part del Govern, fins a l’actualitat, l’increment pressupostari s’ha situat en el 23,85%. La segona prioritat ha estat orientar majors recursos a aquelles polítiques que incideixen directament sobre el benestar de les persones (a l’any 2015 significaven un 32% de les partides de despesa mentre que al 2019 aquest percentatge s’ha incrementat fins al 45%). La tercera prioritat ha estat incrementar la inversió pública per dotar el municipi de majors equipaments públics i per millorar carrers, parcs i places (l’augment pressupostari des de l’any 2016 fins a l’actualitat ha estat d’un 389,85%) i per corresponsabilitzar a la ciutadania en la presa de decisions públiques apostant decididament pels pressupostos participatius. La quarta prioritat ha estat la de reduir el deute viu de l’ajuntament per sanejar les finances públiques (de 8,3 milions d'euros al 2015 hem passat als 3 de 2019).

La cinquena prioritat ha estat destinar recursos i treballar decididament per la igualtat i per posar l’accent en la feminització de Canet, recolzant decididament les entitats que treballen en aquest àmbit i desenvolupant de forma participada el Pla d’Igualtat de Gènere que actualment es troba en fase d’execució. La sisena prioritat ha estat recolzar decididament l’acció de les entitats i associacions de Canet, veritables protagonistes de la vida cultural, esportiva, educativa..., no només mitjançant subvencions i logística per garantir les seves programacions sinó també especialment a través de la formació per millorar les seves capacitats.

La setena prioritat ha estat dotar l’administració pública d’una major eficàcia pel que fa a la gestió millorant el sistema informàtic i facilitat la connectivitat del municipi amb la instal·lació de wifi als principals edificis públics.

I, finalment, la vuitena prioritat s’ha centrat en millorar els canals de participació mitjançant l’aprovació del Reglament de Participació Ciutadana i l’Ordenança de Subvencions.

Certament érem numèricament prescindible però ens hem convertit en imprescindibles per garantir que Canet esdevingui un poble un tothom pugui viure i treballar amb dignitat.   

bottom of page