top of page

Aprovat el projecte de recuperació estructural de l'edici Odèon

S'aprova el projecte de reconstrucció estructural de la sala Odèon per 11 vots a favor i 6 en contra durant el ple d'ahir. De fet, aquest va ser el punt que va generar més debat de tots els que es portaven a aprovació. Els nous socis de govern d'ERC, és a dir, Canetencs Independents, Som Canet i PSC, van manifestar el seu suport al projecte. En canvi, l'oposició es va mostrar crítica tot argumentant que hi havia diversos informes desfavorables de secretaria i d'intervenció i que es volia fer amb "massa presses".


El regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet, explicava que el projecte que es portava a aprovació és per reconstruir un edifici patrimonial com és el de l'Odèon. Ell mateix explicava que les obres tenen un cost de poc més de mig milió d'euros i que tindran un temps d'execució de 5 mesos.


L'oposició no veu del tot clar el projecte

Des de l'oposició, el regidor del Partit Popular, Toni Romero, intervenia mostrant-se molt crític amb aquest projecte. Per Romero, sembla que hi hagi «celeritat» en portar aquest punt a aprovació. Des del seu punt de vista, abans, caldria tenir clar quin és el cost del projecte definitiu i considera que hi ha una causa política al darrere, per això creu que caldria esperar a tenir el projecte executiu i després valorar si Canet pot aconseguir aquest finançament. També Convergència i Unió estrenava en aquest ple nou paper com a oposició i el seu regidor, Jesús Marín, també es mostrava molt crític. Marín insistia en què hi ha diversos informes negatius de secretaria i d'intervenció i en què algunes de les esmenes es podrien solventar. De tota manera, Marín afirmava que donen suport al projecte d'espai cultural per Canet a l'Odèon, però no donaran suport a un projecte "no solvent i sense finançament".


ERC insisteix en la necessitat d'avançar els passos a seguir

Això feia sorgir un debat intens entre govern i oposició. Llovet recordava que aquest projecte s'ha presentat en la Comissió de Seguiment de l'Odèon i insistia en què no s'està aprovant el projecte de centre cultural, sinó un projecte urbanístic per tal de recuparar aquest edifici noucentista de Rafael Masó. Pel que fa les insinuacions de presses, des d'ERC explicaven que avançar els terminis els anirà bé ja que després de l'aprovació executiva de l'obra, caldrà que estigui 30 dies en exposició pública, després s'haurà de fer la licitació amb un concurs "obert i transparent", afirmava. I també explicava que no hi ha partida pel projecte aquest 2016, però és que s'espera aconseguir-la al 2017. De moment, ja es disposa de la subvenció de la Diputació de Barcelona de 250.000 euros i d'una aportació del Departament de Cultura de la Generalitat de 135.000 euros. Això fa que l'aportació municipal hagi de ser d'uns 115.000 euros i afirmava que tenen previst per incloure-ho en el pressupost de l'any que ve.


Canetencs Independents, Som Canet i PSC donen ple suport al projecte

El regidor del PP, Toni Romero, insistia en què s'està hipotecant part de la inversió de l'any que ve i que sembla que els nous socis de govern ho aprovin per compromís i insinuava que se'ls obligava a votar-hi a favor. Per al·lusions, des de Canetencs Independents, el regidor, Pere Xirau, explicava que no hi ha obligació en res i afegia que quan ells estaven al govern van començar a desencallar aquest tema i no estan forçats a votar-hi a favor perquè hi creuen. Tant la regidora del PSC, Sílvia Tamayo, com la de Som Canet, Raquel Serra, també intervenien per dir que recolzaven el projecte i que no hi havia cap obligació en fer-ho. El punt va quedar aprovat per 11 vots a favor d'ERC, Canetencs Independents, Som Canet, PSC i la CUP. Tant CiU com el PP hi van votar en contra.


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page