top of page

Diari de campanya (5)


Certament a Canet tenim un gran tresor que dia sí i dia també hem de posar en valor: el capital humà traduït en més de 100 entitats i associacions amb capacitat d'incidir de manera dinàmica en la vida del municipi. Aquest tresor, que ens aporta pluralisme, diversitat i participació, contribueix a cohesionar la societat i a posar a l'abast de tothom propostes i projectes que ens asseguren una vida social més dinàmica i rica. Són, per tant, elements generadors de civisme i convivència, precisament els aspectes que ahir subratllavem.

Per SOM CANET les entitats i associacions són un element molt important per aglutinar la societat i, a la vegada, factor de mobilització i generació d’idees i d’activitats a favor del municipi i la seva gent. Creiem i defensem, per tant, un teixit associatiu fort, amb protagonisme evident en la vida col·lectiva i apostem decididament per la col·laboració entre les entitats i l'administració local sota un principi bàsic: que tot allò que pugui fer la societat civil organitzada no ho dupliqui l'administració pública. És més, que tot allò que pugui fer la societat civil organitzada amb clar benefici social compti decididament amb el recolzament decidit de l'ajuntament.

Des del nostre punt de vista, aquest recolzament s'ha de centrar en diferents àmbits per configurar un tot que beneficiï a les pròpies entitats i, de retruc, al conjunt de Canet:

Partim de la base que l'enfortiment del teixit associatiu és clau per garantir la seva viabilitat i continuïtat i, en aquest sentit, hem de seguir apostant per la formació i l'assessoria tècnica de les entitats.

La rendibilitat social de les seves iniciatives i projectes és l'altra pedra angular sobre la que pivota la seva acció i, per tant, cal millorar la seva sostenibilitat econòmica i projectar-la en el temps de forma estable. Certament les subvencions són importants en aquest àmbit, però encara ho són més els convenis de col·laboració prolongats en el temps.

Els espais són l'altre prioritat que cal atendre. Som conscients que els de titularitat pública són limitats i, per salvar aquest obstacle i a la vegada corresponsabilitzar als propis protagonistes, entenem que cal avançar cap a models de cogestió dels locals.

La coordinació de les entitats i associacions és bàsica per compartir experiències centrades en les bones pràctiques i, per això, creiem imprescindible la creació d'un espai de trobada estable on poder generar sinèrgies.

Les entitats i associacions són certament un tresor. A l'administració li pertoca que llueixin. Aquesta és la nostra gran prioritat.

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page