top of page

Diari de campanya (6)


Darrer cap de setmana de campanya i a SOM CANET no ens hem estat quiets. Dissabte ens vàreu poder veure pel poble parlant amb la gent, contrastant propostes, escoltant problemes i aportant solucions viables. De fet, res que no fem en el nostre dia a dia independentment de si hi ha eleccions a la vista o no. Tenim molt clar que totes les persones de Canet són el centre de la nostra activitat política i, per tant, treballem amb elles i per elles nevi, plogui o faci sol.

Diumenge vam programar un acte amb poca voluntat d’atipar estómacs (no, no vam fer pica-pica, ni vermut, ni esmorzar, ni dinar). Més aviat vam pretendre alimentar allò que portem incorporat al nostre ADN: les polítiques d’esquerra com a garantia de transformació per assolir majors quotes de benestar social per a tothom. I, a aquest efecte, vam convidar al Joan Botella, Catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona perquè ens il·lustrés a tal efecte. En Joan és un tipus afable, amè com a bon docent i un pou de sabiduria en matèria política. Tres apunts ràpids del seu discurs: els projectes d’esquerra, en contraposició als de la dreta, serveixen a tota la ciutadania i com a tals s’han d’articular, Canet disposa d’una riquesa social inqüestionable (un exemple senzill: el 2% del cens electoral s’ha incorporat a llistes d’una o altra candidatura) i, a diferència d’altres pobles del Maresme, d’un fort sentiment d’identitat col·lectiva i atenció a les polítiques de seguretat (els rics se la poden pagar, el poble no) especialment des de la prevenció. Nota final: no ens va venir a explicar què hem de fer a Canet. Parteix d’un principi elemental: qui millor coneix les necessitats del territori és qui el trepitja cada dia. D’aquí que ens estalviem penjar el corresponent vídeo a les xarxes socials amb la lliçó “magistral” de torn.

I avui dilluns s’inicia la darrera setmana de campanya i el tret de sortida als debats electoral. Sí, aquells espais on a més de poder explicar propostes, aquestes es poden contrastar amb les de les diferents candidatures. Ja anunciem que no ens estarem de posar negre sobre blanc les contradiccions en què alguns incorren en els seus programes electorals. I ho farem com ho sabem fer, argumentant i proposant.

Us agrairem prengueu nota de l’agenda de debats:

Dilluns, 20 de maig. 19.00h. Ràdio Canet (107.4 FM o a través de http://www.radiocanet.cat). Tema: Poble (urbanisme, obres, medi ambient, platges).

Dimarts, 21 de maig. 19.00h. Ràdio Canet (107.4 FM o a través de http://www.radiocanet.cat). Tema: Economia (Hisenda, Turisme, Promoció Econòmica, Indústria).

Dimecres, 22 de maig. 19.00h. Ràdio Canet (107.4 FM o a través de http://www.radiocanet.cat). Tema: Persones (Polítiques socials, Gent Gran, Joventut, Educació i Seguretat Ciutadana).

Dijous, 23 de maig. 19.00h. Ràdio Canet (107.4 FM o a través de http://www.radiocanet.cat). Tema: Cultura (Festes, Tradicions, Esport).

Divendres, 24 de maig. 20.00h. Envelat de Vil·la Flora. Debat electoral amb els caps de llista de totes les candidatures (organitzat per l’entitat Àgora Canet).

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page