top of page

Diari de campanya (3)


El calendari de la campanya electoral segueix avançant inexorablement cap al seu destí. Les xarxes bullen i en qualsevol indret de Canet pots trobar-te gent que comenta propostes d'aquesta o aquella candidatura. Gent que parla, gent que escolta, gent que vol que els problemes de Canet es resolguin, gent a qui els poders públics han de servir.

Sabem que les campanyes electorals estan encotillades fruit d'una llei dels anys 80 del segle passat que ningú que ha tingut l'oportunitat ha gosat canviar per actualitzar-la a la realitat del segle XXI. Però també sabem que el nucli central de les campanyes és el fet de poder explicar propostes i debatre-les amb altres forces polítiques des de la serenitat argumentativa i el respecte per a tothom, destacant, quan s'escau, les contradiccions amb què els rivals poden incórrer.

En aquest punt cal posar en valor la tasca de Ràdio Canet qui, amb la migradesa de mitjans que disposa, ha estat capaç d'organitzar 4 debats sectorials que tindran lloc la propera setmana i a l'entitat Àgora Canet que s'ha encarregat d'organitzar el debat final de campanya que, amb presència dels 11 caps de llista de les candidatures que concorren a aquestes eleccions, tindrà lloc a Vila Flora.

Però si els debats són importants (i complexes d'organitzar amb tantes candidatures, fet que encara fa més lloable la tasca de qui promou iniciatives d'aquestes característiques), també ho és que les diferents opcions polítiques tinguin l'oportunitat d'expressar-se més enllà dels actes que organitzen amb els seus mitjans i que col·lectius concrets de persones vulguin conèixer de primera ma les propostes que més directament els afecten. Per això cal posar en valor la iniciativa sorgida des de la Residència Guillem Mas, qui ha organitzat unes jornades perquè la totalitat de les candidatures puguin presentar el seu programa en matèria de gent gran i benestar social. Amb públic i, el què és més important, amb torn obert de paraules perquè qui ho desitgi pugui interpel·lar directament a candidates i candidats. Allà hi serem. Ens agrada el contacte amb la gent, veritables protagonistes de la política i més de la local, i proposar solucions als seus problemes.

Tant de bo més col·lectius del poble (pensem especialment en la comunitat educativa en tant que formadora de ciutadanes i ciutadans) s'engresquin a activar iniciatives d'aquestes característiques. Canet i la seva gent hi sortirà guanyant!

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page