top of page

Discurs de presa de possessió


Il·lustríssima senyora alcaldessa, regidores i regidors, senyores i senyors que ens acompanyeu en aquest ple de constitució del consistori,


Deixeu-me començar la meva intervenció agraint el recolzament de les 521 canetenques i canetencs que en les passades eleccions municipals ens han fet confiança. Un recolzament que no hagués estat possible sense la feina que l'equip de SOM CANET ha realitzat durant els darrers quatre anys. A tots vosaltres, companyes i companys, moltes gràcies per la vostra dedicació a un projecte que anem construint dia a dia en comú. I, per acabar aquest capítol d'agraïments, no voldria deixar de posar en valor el suport i encoratjament que he rebut de la meva família: de la Laia, d'en Quim, dels meus pares i de les meves germanes.


El passat 26 de maig, 7.151 canetenques i canetencs van dipositar el seu vot a la urna. Un 67,49% del cens electoral. 8 punts més que al 2015. En temps convulsos per la política cal felicitar-se per aquest increment de participació, fet que posa de manifest que la política local certament interessa a la ciutadania. Ho vam poder comprovar amb l'increment de persones que, amb nom i cognoms, van decidir incorporar-se a les 11 candidatures que es van presentar a les eleccions (un 2% dels cens). Ara hem reblat el clau però el nostre inconformisme ens fa desitjar que en properes comtesses electorals aquest percentatge esdevingui superior. No dubteu que també treballarem en aquesta línia.


Des del seu naixement SOM CANET porta incorporat el municipalisme al seu ADN. Sabem que és des de la proximitat com millor es resolen els problemes de la ciutadania i és precisament aquest l’únic motiu pel qual ens hem presentat a les eleccions.


Ara fa quatre anys entràvem per primera vegada en aquest Consistori. Primer formant part de l’oposició i els darrers dos anys i escaig amb responsabilitats al Govern Municipal. Aleshores sabíem que no érem necessaris aritmèticament però també que la nostra presència i acció política contribuirien decisivament a incrementar el pes específic de les forces d’esquerra al govern i les polítiques de progrés. I així ha estat. Amb treball, constància i lleialtat institucional el nostre accent és avui palpable en l’obra de govern i en el dia a dia de les canetenques i els canetencs. Certament érem prescindibles però ens vam saber fer imprescindibles.


És conegut el pacte que hem signat ERC, Canetencs Independents i SOM CANET. Per tant, el nostre vot en aquest ple d’investidura ha estat per la Blanca Arbell, a qui volem felicitar públicament no només per revalidar el càrrec d’alcaldessa sinó també pels resultats que ERC ha obtingut a les darreres eleccions municipals al ser la força més votada. Felicitació que també volem fer extensiva al Pere Xirau i a Canetencs Independents per l’increment substancial de vots que han obtingut.


Enguany, amb l’aval de la feina feta i amb les nostres propostes programàtiques per bandera, de nou ens incorporem al Govern Municipal assumint dos àmbits de gestió que entenem clau pel desenvolupament del present i futur de Canet: la sostenibilitat i les polítiques socials centrades en l’habitatge. La nostra feina, però, no s’acaba aquí. Creiem en la transversalitat de l’acció del govern i, per tant, treballarem intensament amb la resta de companyes i companys per fer realitat un Canet on tothom pugui viure i treballar amb dignitat.


Per acabar, no voldríem deixar de posar-nos al servei de totes les forces polítiques que conformen l’oposició i no només perquè sabem perfectament què significa formar-ne part o ser novells a l’administració pública sinó també perquè coneixem que a tots, govern i oposició, ens uneix una mateixa voluntat: treballar per Canet i la seva gent.


Moltes gràcies a totes i a tots.



Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page